Savjeti


ee

utorak, 3. svibnja 2016.

Brza i jenostavna… ma savršena bez peglanja i feniranja! ZA 10 MINUTA GOTOVA

Brza i jenostavna… ZA 10 MINUTA 

GOTOVA


Sastojci


2 žličice Instant želatine Dolcela
3 žlice vode
200 ml vrhnja za šlag
200 g tamne čokolade za kuhanje
Priprema
1.
Pomiješajte želatinu s hladnom vodom. Ostavite bubriti 10 minuta. Pažljivo ju zagrijte nekoliko sekundi (6-8″) u mikrovalnoj pećnici dok se potpuno ne otopi.
2.
U zagrijanom vrhnju za šlag miješajući otopite najseckanu čokoladu. Umiješajte otopljenu želatinu. Pričekajte koji trenutak da se glazura ohladi (oko 37°C), a zatim ju prelijte preko torte ili kolača. (P.S. za brže hlađenje miješajte pjenjačom.)
Savjet





Tortu koju dekorirate stavite na metalnu rešetku, a glazura koja se iscijedi može se opet upotrijebiti dok je tekuća. Prije dekoriranja poželjno je tortu lijepo zagladiti. Ova količina je dovoljna za tortu promjera 28-30 cm.
Posluživanje
Desert ohladite da se glazura stisne. Prije rezanja, stavite nož u vrč s vrućom vodom, obrišite ga, pa zarežite. Za svaki rez ponovo umočite nož i obrišite.
Mala tajna: Čokoladna glazura je savršena i nakon dužeg stajanja na sobnoj temperaturi.
Nisam još isprobala, ali mislim da se uz dodatak do 2 instant želatine, može postići izgled Mirror Glaze… 

0 komentari:

Objavi komentar

baner