Savjeti


ee

nedjelja, 31. siječnja 2016.

Salata s ciklom i narančom

Salata s ciklom i narančom


Uz sve ukusne tjestenine, tijesta, umake i mesa, lako je ponekad zaboraviti na povrće

Čak kada ga se i sjetim obično to bude u službi priloga nekom od prethodno navedenih jela. Ali povrće može biti puno više od priloga i dodatka jelu s kojim se obogaćuje njegov okus. Povrće može biti i samostalni, ukusan i zasitan ručak. A salata u nastavku to i potvrđuje.

Sastojci:


Korijen cikle (2 kom)
Naranča (1 kom)
Šipak (za dekoraciju)
Začinsko bilje po želji (za dekoraciju)
Zelena salata po želji
Maslinovo ulje (75 ml)
Senf (1 čajna žlica)
Limunov sok (1/2 limuna)
Sol Papar
Feta sir (50 g)
Recept:

Kuhajte korijen cikle u slanoj vodi oko 15-20 minuta ili dok ne postane mekana na dodir. Ako vam se ne kuha cikla može se kupiti već skuhana pa je odmah spremna za pripremu salate.
U zasebnu posudu pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sol, papar i čajnu žlicu senfa. Krenite s manje limunovog soka i začina, pa ih nakon miješanja i isprobavanja preljeva za salatu dodajte po želji i više dok ne bude po vašem ukusu.
Ciklu narežite na deblje kriške i prelijete ih s napravljenim preljevom i pustite da se mariniraju dok pripremate ostale namirnice.


Naranču ogulite i očistite od bijelih ostataka kore na njezinom mesu. Po sredini svake kriške naranče zarežite nožem i tako narežite cijelu naranču. Možete je i normalno rastvoriti pa guliti kožu s kriški, ali meni je prvi način jednostavniji i brži.
Zelenu salatu po želji, ja sam koristio listove kelja, narežite na manje komade i isperite pod mlazom vode.
Listove zelene salate poslažite na dno tanjura. Preko njih poredajte kriške marinirane cikle i naranče. Dodajte natrgani feta sira u sredinu i na kraju sve prelijte s preljevom u kojem se je marinirala cikla. Na kraju salatu možete dodatno ukrasiti začinskim biljem i šipkom. Dobar tek!

0 komentari:

Objavi komentar

baner