Savjeti


ee

petak, 12. veljače 2016.

Recept za beskvasni kruh, kojeg se brže napravi nego što ga se pojede

Recept za beskvasni kruh, kojeg se brže napravi nego što ga se pojede


Prema pravilima makrobiotičke prehrane, organizam i krv slabe nakon dugotrajnog konzumiranja peciva s kvascem. Donosimo ti jednostavan recept za beskvasni kruh, kojeg se brže napravi nego što ga se pojede. Pripremi oštro brašno, jogurt, ulje, sol, prašak i sodu bikarbonu



Sastojci:
300 g oštrog brašna
250 g tekućeg jogurta
3 žlice suncokretovog ulja
pola čajne žlice soli
30 g šećera
pola čajne žlice praška za pecivo
1 čajna žlica sode bikarbone
Priprema:


Dodaj sastojke postupno u jednu posudu. Najbolje je smjesu izraditi mikserom da nestanu sve grudice. Po potrebi možeš dodati još jogurta.
U uljem namašćen lim za kruh ulij smjesu i po želji pospi sezamom. Prvih 20-tak minuta peci u pećnici zagrijanoj na 200°C, a kasnije smanji temperaturu na 170°C i peci koliko je potrebno. Kruh je gotov kad je kora zlatno-žućkaste boje te kad zabodeš čačkalicu u kruh i izvadiš je suhu i čistu.
Kad izvadiš kruh iz pećnice prekrij ga aluminijskom folijom 10-tak minuta da mu ostane mekoća. Kasnije ga pažljivo izvadi iz lima i posluži ga.

0 komentari:

Objavi komentar

baner