Savjeti


ee

srijeda, 17. veljače 2016.

Vatreni kolač

Vatreni kolač


Za Valentinovo praktikujem da napravim nešto posebno, crveno, u boji ljubavi… Ovaj put je izbor pao na ovaj “vatreni” kolač. Zanimljiv i dekorativan! :)

Sastojci

3/4 šolje brašna
2/4 šolje šećera
3 kašike kakao
pola kašičice so
1 kašičica praška za pecivo
3 jajeta


1 šolja ulja
4 kašike mlijeka
1 kašika aroma vanila
1 kašika crvene boje
2 kašike sirćeta
Bijela krema:
200 gr sira za Cheesecake
3/4 šolje šecera
2 jajeta
3 kašičice aroma vanila
3 kašike kiselog vrhnja
Priprema

1.
Zagrijati rernu na 350. Podmastiti kalup veličine 13×18 .Umutiti zajedno brašno, šećer, kakao,so i prašak za pecivo. U drugoj zdjeli izmiješat jaja, ulje, 2 kašike mlijeka,vanilu, boju i sirće. Sad sve zajedno pomiješati. Smjesa ce biti veoma gusta, al to je u redu. 3/4 smjese ostavit sa strane. u to dodat 2 kašike mlijeka. Ostatak smjese izliti u pleh i špatulom polako razmazat po cijelom plehu.


2.
Za bijelu kremu: izmiksat krem sir .Dodat jaja, vanilu i pavlaku. Sve izmiješat dobro i premazat preko prve podloge u plehu, zatim onaj ostatak kašiku po kašiku staviti na bijelu kremu.Nožem miješati tako da se dobiju šare.

3.
Ubaciti u pećnicu i peći na najjačoj temperaturi 5-6 min a zatim je smanjiti na 200 i tako peći još 15-ak minuta. Ohladiti i modlicama vaditi oblike koje želite. Za Valentinovo preporučljivo srca, al moja modlica i to baš ta se negdje zagubila.

Posluživanje

Ja sam kolač prelila sa sirupom od maline a vi možete po želji da dekorišete.

0 komentari:

Objavi komentar

baner