Savjeti


ee

utorak, 29. ožujka 2016.

Kineska salata - Chinese salad

Kineska salata - Chinese salad




Potrebno je:
1 šolja za belu kafu pirinča
3 šolje vode
1 kašika karija
1 kašičica soli
4 kisela krastavčića
4 obarena jajeta
250 g pilećeg filea
100 g majoneza
180 g kisele pavlake
1 kašika susama


Priprema
1
Šolju pirinča skuvati u tri šolje vode sa kašikom soli i kašikom kari začina. Ohladiti. Iseckati kisele krastavčiće na kockice. Obarena jaja iseckati isto na kockice, pileći file na trakice. Pomešati pavlaku i majonez. Kašiku susama sipati u tiganj bez ikakve masnoće i mešati varjačom dok ne dobije finu braon boju i počne da miriše. Prohladiti. Sjediniti sve pripremljene sastojke sa smesom od majoneza i pavlake i na kraju dodati susam. Promešati. Salatu dobro ohladiti i poslušiti.
Savet
Savet:
Hladna je savrsena...

0 komentari:

Objavi komentar

baner