Savjeti


ee

subota, 28. svibnja 2016.

GOVEĐI i PILECI RAŽNJIĆI

GOVEĐI RAŽNJIĆI SA TIKVICAMA I PAPRIKOM


POTREBNO JE
1/2 kg goveđeg buta, 3 kašičice sirćeta, kašičica soja sosa, 2 tikvice, malo bibera, luk, paprika, 1/2 šoljice peršuna, 1/2 šoljice origana, 2 češnja belog luka, 1/4 šoljice maslinovog ulja,  2 kašičice limunovog soka, malo soli
PRIPREMA
Marinirajte meso u mešavini sirćeta, soja sosa i bibera oko 30 minuta. Namočite u vodu štapiće za ražnjiće. Naseckajte tikvice, papriku i luk na manje komade. Zagrejte roštilj na srednju temperaturu. Na štapiće naizmenično nabadajte meso i povrće. Ražnjiće pecite sedam, osam minuta sa svake strane. Pomešajte peršun, origano, beli luk, sirće, maslinovo ulje, limunov sok i so pa ražnjiće prelijte umakom.


PILEĆI RAŽNJIĆI U JOGURTU SA SVEŽIM BOSILJKOM


POTREBNO JE
šoljica jogurta, šoljica naseckanih listova bosiljka, 1/4 šoljice luka, 1/2 kašičice karija, so, biber, 1 kg piletine, kašičica maslinovog ulja
PRIPREMA
Izmiksajte jogurt, bosiljak i luk, dodajte kari i mao soli. Odvojte polovinu umaka. Dobro “potopite” piletinu preostalim umakom te je ostavite u hladnjaku 45 minuta. Ako želite da ražnjićima dodate povrće, naseckajte ga, posolite i pobiberite. Meso (i povrće) nabodite na štapiće. Povremeno okrećući ražnjiće, pecite na srednjoj vatri oko 15 minuta. Poslužite s umakom od jogurta i bosiljka.

0 komentari:

Objavi komentar

baner