Savjeti


ee

četvrtak, 30. lipnja 2016.

BAJADERA TORTA




Sastojci:
Kora:
  • 5 belanaca, 
  • 10 kašika šećera, 
  • 150 g mlevenih oraha, 
  • 2 kašike brašna, 


Fil sa keksom:
  • 300 g mlevenog keksa, 
  • 100 g putera, 
  • 100 g čokolade za kuvanje, 
  • 1 konzerva ananasa (oko 500 g), 
  • 1/2 l mleka, 
  • 2 kesice pudinga od vanile, 
  • 5 žumanaca, 100 g putera, 
  • 5 kašika šećera, 
Za ukrašavanje:
  • 1 slatka pavlaka (250 ml)
Priprema:
Umututite čvrst sneg od belanaca, dodajte šećer i mutite dok masa ne postane gusta. Dodajte u umućena belanca brašno i mlevene orahe, izmešajte sve lagano i sipajte u podmazan pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta. 

Fil sa keksom – natopite keks sa sokom od ananasa, dodajte penasto umućen puter i rastopljenu čokoladu. Žuti fil – skuvajte puding sa žumancima i šećerom, kad se prohladi dodajte puter i mutite dok se ne sjedini i masa postane penasta.
Na pečenu i ohlađenu koru stavite prvo fil sa keksom, preko njega poređajte seckani ananas i odozgo prekrijte sa žutim filom. Umutite šlag od slatke pavlake i ukrasite tortu.

0 komentari:

Objavi komentar

baner