Savjeti


ee

petak, 29. srpnja 2016.

PIŠKOTA TORTA S JOGURTOM I JAGODAMA ZA POLA SATA!



Poklanjam vam ovu laaaganu i jako finu torticu, idealnu za tople dane. Što još reći, čim su jagode u pitanju…
SASTOJCI

400 g piškota

250 ml mlijeka

5 žlica ruma

200 ml slatkog vrhnja za šlag

1 žlica naribane limunove korice

2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka

150 g šećera u prahu

4 čvrsta jogurta (800 ml)

2 vrećice Želatine Dolcela By Podravka

10 žlica vode

400 g jagoda

PRIPREMA

1.

Okrugli kalup za tortu (Ø 26 cm) lagano namažite maslacem.

2.

Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom. Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.

3.

Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.

4.

Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Miješajući zagrijte dok se ne otopi. Postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.

5.

Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.

6.

Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode. Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.

Da napomenem, posljednji put kad sam ju pravila, stavila sam 1,5 kesicu želatine i bilo je dovoljno. Tako da može i s manje želatine.

Posluživanje

Prije posluživanja uklonite kalup i narežite. Po želji, tortu dodatno ukrasite tučenim vrhnjem i nasjeckanim pistacijama.

Savjet

Tortu možete preliti i preljevom za torte Dolcela.

0 komentari:

Objavi komentar

baner