Savjeti


ee

subota, 30. siječnja 2016.

Ljuta pileća krilca

Ljuta pileća krilca


VRIJEME PRIPREME

do 45 min


Jednostavan recept za neodoljiva, ljuta krilca, odnosno popularne buffalo wingse


Sastojci

8 kom pileća krilca
0.5 šalica pšenično brašno, bijelo
1 kom luk ,crveni
2 režanj češnjak
1 žličica čili papričica
300 g rajčica, crvena


2 dl pileći temeljac
2 žlica ulje maslinovo
bosiljak, vezica
svježe mljeveni papar
sol

Priprema

1 Krilca razrežite na tri dijela. Svaki komadić uvaljajte u brašno i kratko prepržite na maslinovom ulju dok ne porumeni. Posolite i popaprite te meso izvadite i stavite na toplo.

2 U istoj posudi u kojoj ste pržili krilca dodajte sitno sjeckani luk i češnjak i mljevenu čili papričicu. Kratko propirjajte uz dolijevanje temeljca, ako nemate temeljac, možete rastopiti kocku za juhu u vodi.

3 Piletinu zatim vratite u posudu, zajedno sa sitno sjeckanom, oguljenom rajčicom. Lagano pirjajte dok meso ne omekša oko 30-tak minuta.

Krilca možete i do kraja ispeći u tavi, pa tek onda umočiti u gotov ljuti umak koji ste zasebno pirjali. No, bolja je kombinacija kad se meso pirja u umaku jer se lijepo prožme i svi sastojci umaka stope se s mesom.
Pospite s malo bosiljka i poslužite uz rižu ili povrće.



0 komentari:

Objavi komentar

baner