Savjeti


ee

subota, 27. veljače 2016.

Brze palačinke koje se ne lepe

Brze palačinke koje se ne lepe


Sastojci: Mleko, brašno, jaja, ulje… za nadev palačinki možete koristiti slane sastojke (sir, pavlaku, šunku, izrezanu kobasicu, ajvar itd) a za slatke možete koristiti pekmez, kakao premaze, džemove itd… Možete kombinovati i recimo višnje, mleveni keks, i čokoladu.

Priprema: U pola litre mleka dodajte 3 jajeta i dobro izmućkajte mućkalicom ručnom ili mikserom. Zatim, dok budete mešali masu polako dosipajte brašno. Kada masa bude kompaktna, bez gromuljica, dodajte oko 50 ml ulja. Mešajte. Ulje dodajte toliko da se sjedini u masi a da ne bude na površini mase. Tiganj treba nauljiti samo pre prvog pečenja palačinke, i to samo ovlaš i po celoj površini tiganja. Sipajte deo mase u tiganj i pržite.

Moj video snimak pripreme na youtube:


0 komentari:

Objavi komentar

baner