Savjeti


ee

utorak, 15. ožujka 2016.

Miriše na kilometar: Zapečeni krumpir sa sirom

Miriše na kilometar: Zapečeni krumpir sa sirom


Pečeni krumpir uvijek je odličan odabir - bilo za ručak ili večeru, glavno jelo ili prilog...

Krumpir je najzahvalnija namirnica od koje možete napraviti nebrojeno mnogo ukusnih jela i priloga. I kako onda ne voljeti krumpir?

Kada ga pripremite sa sirom i obogatite začinima postaje prava poslastica, pa svakako isprobajte ovaj jednostavan recept za zapečeni krumpir sa sirom.

Sastojci:

1 kg krumpira
500 ml toplog mlijeka
150 g ribanog polutvrdog sira
50 g ribanog tvrdog sira
50 g maslaca
50 g oštrog brašna
3 žlice sjeckanih peršinovih listića
1 žličica senfa
mljeveni muškatni oraščić
sol
papar
Priprema:

Krumpir očistite i narežite na tanke ploške. Stavite ga u lonac s hladnom vodom, posolite i zagrijte na jačoj vatri. Kada voda zakipi, kuhajte 10 minuta.
Procijedite krumpir i stavite ga u namašćenu posudu za pečenje.
Pripremite bešamel umak tako da prvo na zagrijanom maslacu kratko prepržite brašno, a zatim postupno dodate mlijeko neprestano miješajući pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice brašna.
Umak kuhajte oko 4 minute, a potom ga sklonite s izvora topline i dodajte mu muškatni oraščić, papar, peršin, senf i ribani polutvrdi i tvrdi sir.
Pripremljeni umak sa sirom prelijte preko krumpira, malo promiješajte i pecite na 180°C oko 45 minuta – dok krumpir ne omekša.
Dobar tek!

0 komentari:

Objavi komentar

baner