Savjeti


ee

utorak, 15. ožujka 2016.

Naučite kako sljubiti talijanska jela i vina iz Istre

Naučite kako sljubiti talijanska jela i vina iz Istre


"Piatti tradizionali Italiani e vini Istriani" radionica je kojom će Čašne sestre učesnicima približiti pojedina Talijanska tradicionalna jela te ih pokušati sljubiti s Istarskim vinima. Zvuči sjajno, zar ne!

Vjerujemo kako posao i neće biti pretežak jer istarska se tradicija dobrano naslanja na talijansku gastronomiju, tako da način proizvodnje i stilistika te sami okusi vina iz Istre - sigurno mogu pratiti klasična talijanska jela.

Radionica je zamišljena kao vođena večera u 6 slijedova sa sljubljivanjem vina.

Čuti ćemo ponešto o povjesti i nastanku svakog pojeding jela te osnovne značajke svakoga vina koje će biti upareno, a zanimljivo će biti čuti i priče o vinarijama i vinarima čija će se vina kušati. Prezentiranim jelima predstaviti će se i nekoliko talijanskih regija.

Kroz radionicu/veceru vode karizmatične Čašne Sestre (Fani Prodan, Nataša Dević, Lada Radin i Morana Zibar) te nazočni vinari iz Istre.

Meni:

1. Millefoglie di melanzane e insalata di mare (Puglia, Basilicata, Campania) / Sauvignon blanc, 2014, Franković, SantaLucia, Buje

2. Linguine al pesto genovese (Liguria) / Malvazija, 2015, Banko, Poreč

3. Rigatoni matriciana (Lazio, Umbria) / CUJ Rose, 2014, Kraljević, Basania, Umag

4. Guazzetto di baccalà alla Siciliana (Sicilia, Calabria) / Merlot, 2011, Palčić, Dajla, Novigrad

5. Zampone di Modena con purè di patate e lenticchie (Emilia-Romagna, Marche) / Teran Terra Mare, 2013, Trapan, Šišan, Pula

6. Torta di cioccolato e pere (Trentino Alto Adige, Friuli Venezia Giulia) Muškat momjanski, 2014, Sinković, Momjan

Kuhaju: Masterchef Luca Alfieri (Rim) i Vincenzo Chimenti (Bari)

0 komentari:

Objavi komentar

baner