Savjeti


ee

nedjelja, 31. siječnja 2016.

Pljeskavica sa sirom i pikantnim umakom

Pljeskavica sa sirom i pikantnim umakom


"Male radionice velikih burgera" za sočnu i neobičnu pljeskavicu sa sirom uz karamelizirani luk i pikantni bijeli prilog s kukuruzom.

Recept za pljeskavicu sa sirom

Sastojci:


500 g miješanog mljevenog mesa
80 g naribanog dimljenog sira
5 g svježeg peršina
Sol
papar
crvena paprika
mljeveni kumin
Postupak:



Sjedinite sve sastojke rukama u dubokoj posudi i pustite 30 minuta u hladnjaku da se povežu.
Začine dodajte po želji, a isto možete učiniti i sa sirom kojeg možete smanjiti ili dodati više ovisno po ukusu.
Pljeskavice ispecite na malo maslaca sa svake strane jednom dok ne dobiju laganu koricu od rastopljenog i zapečenog sira.
Karamelizirani luk sa smokvama

Sastojci:


Luk
Sušene smokve
Accetto Balsamico
Šećer
Maslinovo ulje


Postupak:

Na malo maslinova ulja i srednje jaku vatru stavite pržiti željenu kolićnu narezanog luka na šnite.
Luk uz povremeno miješanje pržite dok ne omekša i ne dobije laganu zlatno smeđu boju.
Zatim preko luka dodajte proizvoljnu količinu na šnite narezane sušene smokve. Njih uz luk pržite dok ne postanu mekane na dodir.
Preko luka i smokvi prelijte acceto balsamico da prekrije dno tave i nastavite sve obrađivati dok većina kiseline se ne upije u smokve i luk ili ispari. Pred kraj po želji možete dodati i nekoliko žlica šećera i završiti prilog za hamburgere.
Pikant bijeli prilog s kukuruzom i Jalapeno kiselim paprikama

Sastojci:

Kiselo vrhnje
Majoneza
Dimljeni sir
Japaleno ukiseljene paprike
Kukuruz
Sol
papar
Postupak:

Kiselo vrhnje pomiješajte s majonezom u omjeru 50:50. Po želji i ukusu možete prilagoditi taj omjer ukućanima.
Dodajte malo soli i crnog papra te u sve umiješajte još i dimljeni sir nariban na najsitniji ribež (idealno na onaj za parmezan) i kukuruz i konzerve. I sir i kukuruz također dodajte u željenoj količini.
Na kraju sitno nasijecjakte kisele Jalapeno paprike te uz njih u prilog dodajte i nekoliko žličica ljutog i kiselog soka u kojima se one čuvaju. Ovisno o željenoj ljutini dodajte više ili manje paprika i njihovog soka.
Poslužite uz pljeskavicu punjenu sirom.

0 komentari:

Objavi komentar

baner