Savjeti


ee

subota, 30. siječnja 2016.

Torta od mrkve

Torta od mrkve


Zaista su mi interesantni svi recepti koji se prave s mrkvom, tako da uvijek iščekujem trenutak da ih isprobam



Za ovu tortu stvarno nemam riječi koliko nas je oduševila svojim ukusom, kombinacijom sočnog biskvita sa mrkvom i kremom od sira u kome je dominirao okus naranče. Neću puno duljiti, već mogu samo preporučiti ovaj recept svima koji žele isprobati nešto novo.

Sastojci:

Biskvit

250g brašna
1 prašak za pecivo
300g šećera
2 žličice cimeta
300ml ulja
4 jaja
100g sjeckanih oraha
500g naribane mrkve


Krema

200g margarina sobne temperature
500g krem sira (ABC, Philadelphia...)
400g punomasnog kiselog vrhnja
1 žličica ekstrakta od vanilije
220g šećera u prahu
1 manja naranča
Priprema biskvita:



Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, dodajte šećer i cimet, sve izmješajte.
Uključite mikser na lagano i sipajte ulje i jedno po jedno jaje.
Dodajte naribanu mrkvu i sjeckane orahe, te kratko sjedinite najmanjom brzinom miksera.
Na okrugli kalup (moj je 26 cm) postavite masni papir i ulijte trećinu smijese.
Stavite peći u zgrijanu pećnicu na 160 stupnjeva 45 min.
Tako ponovite pečenje još dva puta, dobit ćete tri jednaka biskvita.
Biskvite ostavite da se ohlade.
Priprema kreme:

Margarin sobne temperature izradite s krem sirom.

Dodajte kiselo vrhnje, šećer u prahu, ekstrajt od vanilije, sok od naranče i ribanu koricu od naranče i sve dobro sjedinite



Slaganje:

1. Biskvit

2.Krema

3.Biskvit

4. Krema

5. Biskvit

6. Ostatkom kreme premazati cijelu tortu, po površini možete naribati malo mrkve.

7. Ostavite tortu da prenoći u frižideru

0 komentari:

Objavi komentar

baner