Clafoutis s malinama
Ovaj francuski klasik idealan je izbor za vruće ljetne dane.
Priprema je krajnje jednostavna, a rezultat odličan.
Tradicionalni i najpopularniji clafoutis (klafuti) priprema se s trešnjama ali nećete pogriješiti izaberete li bilo koje mekano voće - marelice, breskve ili šljive.
Tijesto je rijetko i glatko, slično onome za našu supitu (ah, obožavala sam bakinu supitu!), a kada je pečeno izgleda poput debele palačinke.
Clafoutis možemo poslužiti odmah nakon pečenja, ali odličan je i kada se ohladi (tada se i lakše reže i vadi iz posude u kojoj se pekao).
Sastojci:
600 g malina
3 jaja
70 g šećera
10 g vanilin šećera ili malo ekstrakta vanilije
120 g brašna
220 ml mlijeka
50 g maslaca + malo za premazivanje kalupa
Priprema:
Posudu za pečenje namažite maslacem.
Pećnicu zagrijte na 200°C.
U zdjeli pjenjačom miješajte jaja, šećer i vanilin šećer, zatim dodajte brašno, mlijeko i otopljeni maslac. Miješajte cijelo vrijeme, smjesa treba biti rijetka i glatka.
U pripremljenu posudu rasporedite maline i prelijte ih tijestom.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 40 minuta na 180-200°C.
Pospite šećerom u prahu i poslužite toplo.
0 komentari:
Objavi komentar