Savjeti


ee

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Domaći čokoladni puding

Domaći čokoladni puding


Pravo čokoladno zadovoljstvo
Uživat ćete u svakom kremastom zalogaju ove poslastice.


Sastojci za 3-4 porcije


400 ml mlijeka
30 g škrobnog brašna
30-50 g šećera
2 žumanjka
prstohvat soli
75 g tamne čokolade sa 70% kakaa
100 ml vrhnja za šlag (po želji)
bobičasto voće (po želji)

Upute za pripremu

U posudi pomiješajte mlijeko, jaja, škrob i šećer (ovisi volite li jače ili manje slatko) pjenjačom da nema grudica.
Stavite kuhati na laganu vatru uz stalno miješanje. Kad smjesa počne vrijeti, počet će se i zgušnjavati. Kuhajte uz miješanje sve dok ne dobijete gustoću pudinga.
Zatim skinite s vatre i umiješajte natrganu čokoladu sve dok se ne otopi.
Vrući puding presipajte u zdjelice i pustite da se ohladi. Ako ne želite da se stvori korica, svaku zdjelicu prekrijte s prozirnom folijom tako da dodiruje puding.


Izmiksajte vrhnje za šlag pa njime ukrasite hladni puding. Poslužite uz bobičasto voće, preljev od karamela, voćni sirup... Po želji.
Dobar tek!

0 komentari:

Objavi komentar

baner