Savjeti




ee

četvrtak, 4. veljače 2016.

Matrosen borići

Matrosen borići


Čokolada u kombinaciji s tostiranim lješnjacima, mmmm! Kada je posao sa suhim blagdanskim kolačićima i keksima iza nas, valja se baciti na nešto kremasto.

Ako krema sadrži čokoladu, pa je još kuhana na pari, možemo biti sigurni da će naš trud biti pošteno nagrađen. Ovaj kolač je „bomba“ pa ga valja rezati na manje komade/boriće ;), bolji je kada odstoji i dobro se ohladi. Krema je na sobnoj temperaturi malo mekana pa kolač treba držati u hladnjaku ili vani, ako je dovoljno hladno.

Matrosen borići

Tijesto:
6 bjelanjaka
200 g šećera
200 g mljevenih lješnjaka

Priprema:

Bjelanjke izraditi u čvrst snijeg, dodavati šećer malo po malo i dobro izmiksati.
Pjenjačom dodati i mljevene lješnjake (prethodno tostirane i oguljene).
Smjesu staviti u pleh obložen papirom i peći 20 minuta na 180°C.
Ohladiti, pažljivo maknuti s papira i premazati kremom.
......

Krema:
6 žumanjaka
150 g šećera
6 žlica kuhane jake crne kave
150 g čokolade
1 žlica zlatnog sirupa ili meda
150 g maslaca

Priprema:

Žumanjke izraditi sa šećerom, dodati kavu i kuhati na pari te paziti da posuda s kremom nije u kontaktu s vodom iz donje posude.
Dodati rastopljenu čokoladu i zlatni sirup ili med, nastaviti kuhati dok se krema malo zgusne.
Ohladiti pa dodati maslac, izmiksati i premazati po tijestu.
Nazubljenom lopaticom za dekoraciju ukrasiti kolač, napraviti brazdice u kremi i po želji posuti šarenim jestivim mrvicama.
Prije posluživanja dobro ohladiti.

Related Posts:

  • Tjestenina s inćunima, rajčicom i tunom Tjestenina s inćunima, rajčicom i tunom VRIJEME PRIPREME do 15 min Inćuni i tuna su rajska kombinacija s tjesteninom, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci BROJ PORCIJA -2+ 200 g tjestenina… Read More
  • Nabujak od kelja Nabujak od kelja Kelj je posljednih godina postao prava zvijezda zimskih dana Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 800 g kelj lisnati 250 g mljeveno meso 50 g slanina suha, masna 1 kom luk ,… Read More
  • Pet pravila savršenog rižota Pet pravila savršenog rižota                       Kod samih omjera, najbolje se pridržavati pravila 50 g po osobi, ako je riža prilog i 80 g po osobi za rižoto. N… Read More
  • Brzi ljetni sataraš Brzi ljetni sataraš VRIJEME PRIPREME do 15 min Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10 kom Paprika 2 kom Rajčica 3 kom Luk 1 kom Češnjak 2 mala žlica Sol Papar Peršin Priprema 1 Narezati l… Read More
  • Julienne tehnika rezanja povrća Julienne tehnika rezanja povrća Julienne je naziv posebne tehnike rezanja povrća i voća na jednake, tanke štapiće debljine šibica. U pojedinim receptima možete naići na povrće rezano julienne tehnikom a koje se nadalje pr… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner