Savjeti


ee

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Nabujak od kelja

Nabujak od kelja


Kelj je posljednih godina postao prava zvijezda zimskih dana

Sastojci


800 g kelj lisnati
250 g mljeveno meso
50 g slanina suha, masna
1 kom luk ,crveni
3 kom jaje kokošje
2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
3 žlica riža, dugog zrna
3 žlica krušne mrvice
60 gsir kravlji svježi (cottage)
sol
papar

Priprema


1
Glavicu kelja narežite na četiri dijela i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite, ohladite i sitno iskosajte. Na ulju popržite sjeckani luk i manje kocke slanine, dodajte mljeveno meso i pirjajte oko 10 minuta.

2
Dodajte napola kuhanu rižu, posolite, popaprite, dodajte žlicu i pol krušnih mrvica, razmućeno kiselo vrhnje sa žumanjcima i na kraju čvrsti snijeg od bjelanjaka.

3
Sve lagano izmiješajte i prebacite u posudu za pečenje premezanu uljem i posutu mrvicama. Nabujak pospite ribanim sirom te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta.

0 komentari:

Objavi komentar

baner