Savjeti


ee

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Punjena paprika

Punjena paprika


VRIJEME PRIPREME
do 15 min


Paprike možemo  pripremiti na razne načine, evo jedan od meni najdražih.

Sastojci
BROJ PORCIJA
-4+

250 g mljevene junetine
1 kom luka
4 režanj češnjaka
1 žličica pasirane rajčice
1 kom kiselo vrhnje
100 g topljvoga sira

Priprema


1 Izdinstati crveni i bijeli luk, te dodati meso, začiniti i pirjati dok ne promijeni boju. Zatim dodati kašikicu pasirane rajčice uz malo vode, te dobro promiješati i reducirati.

2 Papriku prepoloviti, te očisitti od sjemenki.

3 Kada se meso reduciralo, te je voda isparila, napuniti papriku, mesom, (po želji zaljutiti čilijem), dodati kiselo vrhnje, te sir na kraju. -prije slaganja u posudu za pečenje, istu premazati uljem.

4 peći 30 minuta na 180° C. Dobar tek! :)

Poslužiti se može uz jako puno kombinacija, pire krumpir, riža, složiti sendvič ili jednostavno jesti ovako jednostavno kako i je :)

0 komentari:

Objavi komentar

baner