Punjena paprika
VRIJEME PRIPREME
do 15 min
Paprike možemo pripremiti na razne načine, evo jedan od meni najdražih.
Sastojci
BROJ PORCIJA
-4+
250 g mljevene junetine
1 kom luka
4 režanj češnjaka
1 žličica pasirane rajčice
1 kom kiselo vrhnje
100 g topljvoga sira
Priprema
1 Izdinstati crveni i bijeli luk, te dodati meso, začiniti i pirjati dok ne promijeni boju. Zatim dodati kašikicu pasirane rajčice uz malo vode, te dobro promiješati i reducirati.
2 Papriku prepoloviti, te očisitti od sjemenki.
3 Kada se meso reduciralo, te je voda isparila, napuniti papriku, mesom, (po želji zaljutiti čilijem), dodati kiselo vrhnje, te sir na kraju. -prije slaganja u posudu za pečenje, istu premazati uljem.
4 peći 30 minuta na 180° C. Dobar tek! :)
Poslužiti se može uz jako puno kombinacija, pire krumpir, riža, složiti sendvič ili jednostavno jesti ovako jednostavno kako i je :)
0 komentari:
Objavi komentar