Recept za beskvasni kruh, kojeg se brže napravi nego što ga se pojede
Prema pravilima makrobiotičke prehrane, organizam i krv slabe nakon dugotrajnog konzumiranja peciva s kvascem. Donosimo ti jednostavan recept za beskvasni kruh, kojeg se brže napravi nego što ga se pojede. Pripremi oštro brašno, jogurt, ulje, sol, prašak i sodu bikarbonu
Sastojci:
300 g oštrog brašna
250 g tekućeg jogurta
3 žlice suncokretovog ulja
pola čajne žlice soli
30 g šećera
pola čajne žlice praška za pecivo
1 čajna žlica sode bikarbone
Priprema:
Dodaj sastojke postupno u jednu posudu. Najbolje je smjesu izraditi mikserom da nestanu sve grudice. Po potrebi možeš dodati još jogurta.
U uljem namašćen lim za kruh ulij smjesu i po želji pospi sezamom. Prvih 20-tak minuta peci u pećnici zagrijanoj na 200°C, a kasnije smanji temperaturu na 170°C i peci koliko je potrebno. Kruh je gotov kad je kora zlatno-žućkaste boje te kad zabodeš čačkalicu u kruh i izvadiš je suhu i čistu.
Kad izvadiš kruh iz pećnice prekrij ga aluminijskom folijom 10-tak minuta da mu ostane mekoća. Kasnije ga pažljivo izvadi iz lima i posluži ga.
0 komentari:
Objavi komentar