Savjeti


ee

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Tjestenina s inćunima, rajčicom i tunom

Tjestenina s inćunima, rajčicom i tunom


VRIJEME PRIPREME
do 15 min


Inćuni i tuna su rajska kombinacija s tjesteninom,


Sastojci
BROJ PORCIJA
-2+

200 g tjestenina s jajima
krupna morska sol
1 režanj češnjak
1 kom čili papričica
2 kom inćun, slani
4 kom rajčica, crvena
ekstra djevičansko maslinovo ulje
180 g tuna, konz. u ulju
1 žlica kapari
0.5 kom limunov sok
100 grukola

Priprema


1
Tjesteninu kuhati u slanoj vodi dok ne bude al dente.

2
Tri žlice maslinovog ulja (možete iskoristiti ulje od tune) zagrijte na tavi, dodajte sitno nasjeckani češnjak, čili papriku, narezane inćune i kapare, pržite 2 minute i dodajte narezane rajčice.

3
Ocijedite tjesteninu, ostavite malo vode od kuhanja i stavite tjesteninu u umak. Još malo promiješajte na srednjoj vatri dok voda ne ispari. Dodajte tunu, limunov sok, sol i većinu rikule dok sastojci ne budu topli.

4
Dodajte još rikule i maslinovog ulja na tjesteninu, servirajte toplo.

0 komentari:

Objavi komentar

baner