Savjeti


ee

utorak, 2. veljače 2016.

Zapečene bolonjez palačinke

Zapečene bolonjez palačinke


Nije mi se jelo tjestenine bolonjeze, htjela sam lazanje ali kupovne pločice nisam imala, a da bih se uhvatila pravit domaće tjesto nekako mi se nije dalo i najbrža varijanta su mi bile palačinke sa mesom.


Sastojci

 2 osobe

7-8 palačinke
350 gr. faširanog mesa
2 glave crni luk
2 čena bijelog luka
malo kosanog peršina
1 malu mrkvicu
300 ml. pasiranih pelata
2 žlice. bijelog vina
malo suhog origana
sol,papar,vegeta,češnjak u prahu
preljev:
250 ml. vrhnje za kuhanje
3 jaja
150 gr.ili više gauda sir za naribati
malo soli,papra
Priprema

1.
Ispecite palačinke kako ih obično pečete.


2.
Na ulju ispržite sitno iskosanog luka, dodajte narezani češnjak,naribanu malu mrkvicu i mljeveno meso.Meso dinstajte dok ne promjeni boju, zatim dodajte sve ostale začine i vino i pasirane pelate.

3.
Meso dinstajte kratko…toliko da se pelate reduciraju i malo umak zgusne(toliko za da možete da filate palačinke i da vam ne teče).

4.
Zatim nafilajte i zarolajte palačinke, poređajte ih u nauljenu vatrostalnu posudu.

5.
Od vrhnja,jaja,soli,papra napravite smjesu i prelijte palačinke.Pecite ih u prethodno zagrejanoj pečnici na 200 stepeni , kad počnu malo ponekud da dobijaju zlatnu boju izvadite ih i naribajte sir odozgo i vratite ih natrag u pečnicu dok se fino ne dobije zlatno braon boju.

0 komentari:

Objavi komentar

baner