Savjeti


ee

nedjelja, 20. ožujka 2016.

Neodoljiva torta od čokolade s višnjama

Neodoljiva torta od čokolade s višnjama


Donosimo vam recept za ukusnu i slasnu tortu s čokoladom i višnjama.

Svi koji vole staru domaću čokoladnu poslasticu s višnjom, ovom tortom će biti oduševljeni.

Potrebni sastojci:

5 jaja
80 g šećera (možete staviti i više, ovisno o željenoj slatkoći)
1/2 praška za pecivo
100 g čokolade za kuhanje
240 g džema od višanja
rum
500 ml vrhnja za šlag
Priprema:

Pećnicu prethodno stavite grijati na 200*C.
Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Ukoliko nemate papir za pečenje dno kalupa možete premazati i s uljem (u vrlo tankom sloju) te posipati s brašnom, a višak brašna istresti iz kalupa.
Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Bjelanjcima postepeno dodavajte šećer te ih istucite u čvrsti snijeg.
Žumanjke također pjenasto izmiksajte s praškom za pecivo.
Čokoladu možete otopiti u mikrovalnoj pećnici pa ju lagano dodajte u žumanjke. Sve sastojke dobro promiješate i dodajte smijesi snijeg od bjelanjaka. Lagano sve sjedinite špatulom, i izlijte u kalup za torte.
Pećnicu smanjite na 170C i biskvit pecite oko 30 minuta. Za provjeru je vam biskvit dovoljno pečen možete se poslužiti i čačkalicom koju utisnete u biskvit. Ako vam se smjesa ne prima za čačkalicu - biskvit je pečen.
Kada se biskvit ohladi, dobro ga natopite rumom i premažite džemom od višanja.
Slatko vrhnje za šlag istucite i premažite tortu.
Dekoracija može biti po želji.

Dobar tek!

0 komentari:

Objavi komentar

baner