Za 4 osobe potrebno je: 4 filea pilećeg belog mesa, četvrtina ananasa isečenog na kriške, 1 crvena paprika, 140 ml slatko kiselog sosa za piletinu, 2 struka mladog crnog luka, 3 kašike ulja, 1 kašika rendane kore zelenog limuna, 60 ml vode, so i biber.
U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i kratko ispržite piletinu, po 2-3 minuta sa svake strane. Dodajte komade ananasa i iseckanu papriku i dinstajte sve zajedno 3-5 minuta. Potom umešajte slatko kiseli sos, dodajte vodu i rendanu koru zelenog limuna. Posolite i pobiberite i kuvajte 2-3 minuta. Rasporedite meso i sos u četiri tanjira, pospite iseckanim mladim crnim lukom i poslužite.
***********
Pikantni mesni lonac s mahunama
Pikantni mesni lonac s mahunama
„Neki to vole vruće,“ naslov je poznatog filma, a ovom bi se jelu slobodno moglo nadjenuti ime „Neki to vole pikantno“. Mahune, same po sebi dosta blaga okusa, u ovom će jelu izvrsno nadop…Read More
Korak po korak do najsočnije janjetine
Korak po korak do najsočnije janjetine
Ususret Uskrsu i sezoni janjetine posjetili smo kulinarski studio Majstor kuhar u kojemu nam je chef Branko Ognjenović otkrio kako pripremiti janjetinu na nešto drugačiji način.
Za …Read More
Pečena teleća rebra s krumpirima
Pečena teleća rebra s krumpirima
VRIJEME PRIPREMEdo 90 min
Ideja za subotnji ili nedjeljni ručak od kojeg će vam mirisati cijela kuća. A i susjedima...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Sas…Read More
Atak na punjeni pileći batak
Atak na punjeni pileći batak
VRIJEME PRIPREME
do 60 min
Chef Branko Ognjenović savjetuje kako idealno ispeći pileće meso s neodoljivim punjenjem
Sastojci
700 g pileći batak
300 g heljdina kaša
200 g jetra pileća
…Read More
ummm Jummy Jummy ;)
OdgovoriIzbriši