Savjeti


ee

utorak, 19. travnja 2016.

Zdravi(ji) čokoladni kuglof

Zdravi(ji) čokoladni kuglof




Sastojci
2 jaja
100 g nerafiniranog smeđeg šećera
3 žlice meda
200 ml ulja (pola maslinovo, pola suncokretovo)
250 g tamnog brašna tip 1100 ili 1600
20 g gorkog kakaa
1 prašak za pecivo
1 žličica cimeta
70 g sjeckanih oraha
3 srednje jabuke, oguljene i naribane



Priprema
1.
Jaja miksajte sa šećerom nekoliko minuta dok ne postanu gusta i pjenasta, dodajte med i miksajte da se sve sjedini. Dodajte ulje, izmiksajte da se sjedini a zatim redom sve navedene suhe sastojke. Izmiksajte da dobijete gustu smjesu i na kraju dodajte naribane jabuke. Jabuke nemojte cijediti nego dodajte i sav sok koji su pustile. Kratko, ne sasvim, izmiksajte jabuke mikserom a nakon toga miješajte ručno, žlicom, dok se jabuke ne rasporede po smjesi.
2.
Ulijte u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof, protresite da se smjesa ravnomjerno rasporedi i pecite u dobro zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva 50 - 60 minuta, dok se kuglof lagano ne odvoji od rubova kalupa i drveni štapić ne izađe suh ili s tek nekoliko mrvica.
3.
Pustite kuglof 5 - 10 minuta u kalupu, zatim lupnite kalupom o stol da se kuglof lijepo odvoji od dna kalupa i izvadite ga na rešetku da se ohladi do kraja. Po želji tek lagano pospite šećerom u prahu za dekoraciju.
Posluživanje
Uz kavu, čaj ili za slatki doručak uz mlijeko voljet će ga svi, i mali i veliki a posebno oni koji integralno ne vole, zato što neće ni slutiti da je ova čokoladna poslastica spremljena samo od zdravih sastojaka. ;) Dobra vraka, zar ne?


0 komentari:

Objavi komentar

baner