Savjeti




ee

nedjelja, 8. svibnja 2016.

FERRERO ROCHER ROLADA

FERRERO ROCHER ROLADA


FERRERO ROCHER ROLADA OČAS POSLA GOTOVA

Sastojci
Biskvit:
6 jaja
100 g šećera
prstohvat soli
25 g kakaa
2 žlice gustina
180 g čokolade (iznad 50% kakaa)
2 žlice vruće vode


Krema:
250 g mascarponea
250 g nutelle
150 g prženih, oguljenih, grublje mljevenih lješnjaka
Glazura:
200 g tamne čokolade
25 g maslaca
50 g prženih, oguljenih, grublje mljevenih lješnjaka



Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 180″C. Lim (onaj od pećnice) prekrijte papirom za pečenje.
2.
Biskvit: Odvojite žumanjke i bjelanjke. Čokoladu otopite na pari. Bjelanjke istucite u snijeg sa prstohvatom soli. Miksajte žumanjke sa šećerom dok se ne zgusnu i poblijede. Dodajte skupa prosijan kakao i gustin, zatim otopljenu čokoladu i miksajte dok se sve ne sjedini. Dodajte 2 žlice vruće vode. Na kraju nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Razmažite smjesu preko papira za pečenje. Pecite 13 minuta.
3.
Pripremite vlažnu krpu dok se biskvit peče, krpa ne smije biti iz omekšivača.
Kada biskvit izvadite iz pećnice, posipajte ga kakaom i pokrijte prozirnom folijom. Prebacite na vlažnu krpu skupa sa papirom za pečenje, na krpu stavite onu stranu na kojoj je papir, pa zarolajte skupa sa krpom.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
4.
Krema:


Izmiksajte sir i nutellu, pa umiješajte lješnjake. Kada se biskvit ohladio, odmotajte ga, skinite foliju, premažite kremom i opet zarolajte. Dok ga rolate odvojite papir za pečenje. Stavite roladu u hladnjak dok pripremate glazuru.
5.
Glazura:
Na pari otopite čokoladu i maslac. Roladu stavite na rešetku ili na papir za pečenje (iskoristite ovaj na kojem se pekao biskvit) i premažite glazurom. Pospite lješnjacima i vratite u hladnjak da se stisne.
Rolada je prilično čvrsta tako da ju jednostavno odvojite od papira ili rešetke i prebacite na pladanj za posluživanje.
Roladu spremite u hladnjak, ali ju izvadite pola sata prije posluživanja, ljepša je kad se malo opusti.
6.
Napomena: gotova rolada se može umotati u prozirnu foliju i spremiti u hladnjak da se stegne, tako umotana se može transportirati bez oštećenja…Kad se folija skida, glazura se niti malo ne ošteti.

Related Posts:

  • Princes krafne, tako retro i tako neodoljive Princes krafne, tako retro i tako neodoljive Princezice su jedan od onih obožavanih kolača iz djetinjstva, a ljubav traje i traje, pa ih jednako volim i danas." Princezice nisu toliko zahtjevne za pripremu, koliko se to … Read More
  • Pita od jagoda Pita od jagoda Ova jednostavna, tradicionalna pita s jagodama idealna je proljetna slastica. Domaće jagode, slasne i mirisne, u kombinaciji s prhim tijestom i finom slastičarskom kremom čine ovu pitu neodoljivom. Tijest… Read More
  • Pita od čokolade i lješnjaka Pita od čokolade i lješnjaka Zabavljali smo se na radionici zajedno s našim blogerima koji su pripremali 'Slatke pite i pitice'. Kombinacija čokolade i lješnjaka jednostavno je nenadmašna i s njome sigurno nećete pogrije… Read More
  • Clafoutis s malinama Clafoutis s malinama Ovaj francuski klasik idealan je izbor za vruće ljetne dane. Priprema je krajnje jednostavna, a rezultat odličan. Tradicionalni i najpopularniji clafoutis (klafuti) priprema se s trešnjama ali nećet… Read More
  • Vatreni kolač Vatreni kolač Za Valentinovo praktikujem da napravim nešto posebno, crveno, u boji ljubavi… Ovaj put je izbor pao na ovaj “vatreni” kolač. Zanimljiv i dekorativan! :) Sastojci 3/4 šolje brašna 2/4 šolje šećera 3 kašike … Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner