Savjeti


ee

subota, 28. svibnja 2016.

GRILOVANO POVRĆE

GRILOVANO POVRĆE


POTREBNO JE
0,5 kg tikvica, 0,5 kg paradajza, 0,5 kg plavog patlidžana, 200 g ementalera, 3 čena belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, kašičica majčine dušice, so, biber
PRIPREMA


Povrće dobro operite. Tikvice i plavi patlidžan isecite na kolutove centimetar debljine. Beli luk zgnječite i pomešajte sa maslinovim uljem i majčinom dušicom. Posolite i pobiberite. Povrće pomešajte sa ovom smesom i ostavite na sat vremena u frižider. Pred pečenje paradajz isecite na polovine, stavite ga sečenom stranom na papirni ubrus i pustite ga da se malo prosuši. Pecite ga grilu po nekoliko minuta sa svake strane. Pospite rendanim sirom.

0 komentari:

Objavi komentar

baner