Gurabije
Sastojci:Gurabije Gurabije
500 gr. pavlake
2 zumanjka
2 male soljice(fildzan)ulja
2 prasaka za pecivo
200 gr. secera
1 vanilin secer
oko 800 gr.brasna
kocke za utisnut u gurabiju
U vecu posudu stavite sve navedene sastojke osim brasna.
Izmutite viljuskom ili zicom i postepeno dodavat brasno.
Kad se tijesto odvojilo od posude pokusajte oblikovat gurabije,ako se lijepi dodajte jos malo brasna (nemojte pretjerat tijesto nesmije bit pretvdo).
Ako se opet lijepi oblikujte masnim rukama.
Ja sam tijesto podjelila na 2 djela jedan dio tijesta ostavila bijelo, u drugi nasula rijetkog pekmeza onako odprilike.
Dodala jos brasna i zamjesila.
Oblikujte gurabije i redajte u nauljenu tepsiju.
U svaku gurabiju utisnite kocku secera i pecite na 400 F – 200 C.


0 komentari:
Objavi komentar