Savjeti


ee

ponedjeljak, 9. svibnja 2016.

KAČKAVALJ ŠTANGLE!!!

KAČKAVALJ ŠTANGLE!!!


KAČKAVALJ ŠTANGLE!!! Štanglice su jednostavne za pravljenje, bogate ukusom, idealne za grickanje uz čašu jogurta

SASTOJCI
250 gr putera
250 gr rendanog kačkavalja
1 jaje
1 kesica praška za pecivo

1/2 čaše (1 dl) mleka
malo soli
500 gr brašna
+ jaje za premazivanje, susam, kim…


PRIPREMA
1. Dobro umutiti puter dodati kačkavalj, jaje i mleko (pazi, malo prska kad se muti). Prašak za pecivo, brašno i so izmešati  i sve zamesiti. Ako je retko, tj lepljivo, dodati jos brasna.

2. Testo razvući oklagijom po dasci posutoj sa malo brašna na 1cm debljine, po želji premazati mućenim jajetom i posuti kimom ili susamom.

3. Iseći na štanglice i peći na 200°C petnaestak minuta ili sve dok štanglice lepo ne porumene.

Posluživanje
Imala sam ćurekot, pa sam njime posula štanglice

0 komentari:

Objavi komentar

baner