Savjeti




ee

srijeda, 11. svibnja 2016.

Kiseli kupus sa junetinom

Kiseli kupus sa junetinom


Još jedno fino zimsko jelo, varivo od kiselog kupusa sa junećim mesom

Sastojci:
600 gr junećeg mesa isečenog u kockice ili po izboru
1,5 kg opranog i ocedjenog kiselog kupusa
1 kašika suvog začina
2 kašike crvene mlevene paprike
2-3 lista lovora
malo peršunovog lista
beli luk po želji
50 ml ulja
1 glavica crnog luka


Priprema:
Iseckati crni luk na kockice, dodati ulje i malo vode, pa prodinstati da postane staklast.
Zatim dodati juneće meso isečeno na kockice, doliti čašu vode i ostaviti da se dinsta.
Dinstati pola sata dolivajući vrelu vodu ili odmah doliti malo više vode i tako dinstati.
Posle pola sata dodati opran i ocedjen kupus i papriku.
Naliti vode da prelije preko kupusa s’prsta.
Kuvati sat ipo sa dolivanjem vrele vode.
U medjuvremenu dodati lovorov list i peršun.
Kada je meso se skuvalo kao i kupus možete dodati iseckan ili izgnjačen čen belog luka.
Još malo prokuvati pa poslužiti toplo.
Prijatno.

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

baner