Savjeti


ee

četvrtak, 5. svibnja 2016.

Njoki u prezli

Njoki u prezli



Domaći njoki zapečeni sa prezlom. Ako niste ljubitelj, prezlu preskočite i napravite umak po želji.

Sastojci


500 gr griza
300 gr krompira
250 gr prezle
150 gr brašna
1 kašika soli
1 kašika ulja
1 prašak za pecivo
3 jaja

Način pripreme


Krompir oogulite, izrežite i skuhajte u slanoj vodi.
Izgnječite pa umutite sa jajima, brašnom i grizom.
Umiješati prašak za pecivo, ulje i so i oblikovati tijesto koje se ne lijepi.
Ostaviti da odstoji 15 minuta pa razvući na pobrašnjenoj podlozi.
Oblikovati po želji i kuhati u ključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu.
Prezlu popržiti na tavi sa uljem dok ne dobije zlatnu boju.
Ubacite ocijeđene njoke i promiješajte.

0 komentari:

Objavi komentar

baner