Savjeti




ee

petak, 27. svibnja 2016.

NUTELLA TORTA KAKO JE SAMO DOBRA

NUTELLA TORTA KAKO JE SAMO DOBRA



za biskvit:
3 jaja
2 žlice šećera
3 žlice oštrog brašna
2 žlice kakaa
za parfe:
6 žumanjaka
15 dag šećera
1 dl mlijeka + 8 žlica


8 dl vrhnja za šlag
1 kremfiks
1 želatina u prahu
250g nutelle
glazura:
200g noisette čokolade
1 dl vrhnja za šlag

Priprema:
Pećnicu ugrijte na 180°C.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa žumanjcima dodajte šećer i miješajte el. mješalicom dok ne dobijete pjenastu kremu. Dodajte joj kakao i dobro izmiješajte. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i velikom žlicom naizmjence dodajte bjelanjke i brašno u smjesu jaja i kakaa. Pažljivo miješajte da se smjesa ujednači.
U kalup za torte promjera 26 cm stavite papir za pečenje, namažite ga maslacem pa žlicom rasporedite smjesu za biskvit. Zagladite ju i pecite 10-12 minuta u zagrijanoj pećnici. Čačkalicom provjerite da li je sredina suha pa ako je pečeno izvadite iz pećnice i kratko ohladite. Skinite obruč kalupa, koru odlijepite sa pek papira i vratite u kalup. Vratite i obruč kalupa.
Vrhnje za šlag istucite sa kremfiksom u čvrsti šlag i stavite u hladnjak.

El. miješalicom pjenasto izmješati šećer i žumanjke za parfe.
Želatinu otopiti u 8 žlica hladnog mijeka i ostaviti sa strane.
Smjesu žumanjaka i šećera uliti u 1 dl toplog mlijeka, dobro izmiješati i sve zajedno kuhati na pari ili u loncu sa debelim dnom na laganoj vatri dok krema ne  udvostruči svoj obujam. Maknuti sa vatre, umiješati nutellu i sve dobro izmiješati. Dodati želatinu i miješati dok se ne otopi.
Tada sve uliti u zdjelu sa istučenim šlagom i velikom žlicom sve brzo izmiješati. Preliti u pripremljen kalup za torte i staviti u hladnjak. Hladiti minimalno 4 sata, a najbolje je preko noći.
Nakon što parfe očvrsne, pripremite glazuru. Čokoladu otopite u toplom vrhnju za šlag i prelijte preko torte. Ostavite još 1-2 h da glazura malo očvrsne i poslužite tortu

Related Posts:

  • COKOLADNE KOCKE SA JAGODAMA COKOLADNE KOCKE SA JAGODAMA POTREBNO: Za biskvit: 6 jaja 6 žlica šećera 4 žlice brašna 2 žlice kakaa 1 prašak za pecivo 10 dkg otopljene čokolade za kuhanje 3 žlice mlijeka Za kremu: 1/2 l mlijeka 7 žlica brašna 15 dkg … Read More
  • Kocke ,, La Boheme ,, Kocke ,, La Boheme ,, Sastojci piskota 8 kom jaja 10 velikih kasika secera 2 velike kasike ulja 8 velikih kasika mlevenih oraha 2 velike kasike kakaa 6 velikih kasika brasna 1 kesica praska za pecivo sirup 100 g secera… Read More
  • ZLATNE KIFLE! KAKO JE SAMO KIFLA MEKA BEZ MARGARINA I BEZ MLEKA! ZLATNE KIFLE! KAKO JE SAMO KIFLA MEKA BEZ MARGARINA I BEZ MLEKA! Kako je samo kifla meka BEZ margarina i BEZ mleka!Licno moj recept nastao iz ljubavi prema mojoj djecici, kada sam im obecala Kroasane dok dodju iz skole … Read More
  • Keksici sa nutellom Keksici sa nutellom ...ovo vam je super za iznenadne goste,mozete ih cak i pripremati dok kuhate kafu,a okus ce vas prijatno iznenaditi...  Sastojci: keksi malo  nutella malo maskarpone  malo  g… Read More
  • Kornet-sladoled torta Kornet-sladoled torta Ovo je sladoled, može se raditi sa jednim ili više okusa, može se sipati u posude za sladoled i zamrznuti. Ako se radi sa više okusa može se redati sloj preko sloja, a može i ovako kao što sam ja …… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner