Savjeti


ee

subota, 7. svibnja 2016.

Posno medeno srce

Posno medeno srce


Posno medeno srce

Omiljeni kolac u mojoj porodici.

Sastojci
1,5 čaša od jogurta šećera
1,5 čaša od jogurta kisele vode
2 kafene šoljice ulja
2 čaše od jogurta brašna
1/2 kesice cimeta
1 kašičica sode bikarbone


3 kašike džema
Za preliv:
100-150 g posne čokolade
1 kasika ulja
malo pekmeza ili dzema
Način pripreme
Sve zajedno umutiti i peći u brašnom posutoj tepsiji broj 28 oko 30 do 40 minuta.
Vruć kolač premazati džemom i preko razliti otopljenu čokoladu u koju ste dodali ulje.


Podijelite zanimljive članke sa drugima !Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on Tumblr

0 komentari:

Objavi komentar

baner