Savjeti


ee

četvrtak, 26. svibnja 2016.

PUNJENE ROLNICE NIKAD IH DOSTA...MORAJU SE PRAVITI U DUPLOJ MJERI

PUNJENE ROLNICE NIKAD IH DOSTA...MORAJU SE PRAVITI U DUPLOJ MJERI




Količina je dovoljna za 16 komada rolnica veličine šake :)
Sastojci koje sam ja koristila:
Tijesto:
  • 60 dag brašna
  • 2 dag svježeg kvasca
  • 1 mala žličica soli
  • 2-3 žličice šećera
  • 3 dl mlijeka
  • 10 dag omekšalog margarina
  • 1 jaje
  • 1 žlica ulja
Nadjev:





  • 20 dag šunke, vratine, kulena ili sl.
  • 20 dag gaude, podravca ili sl.
  • malo origana
  • 5 dag margarina za premazivanje tijesta
  • + jedno jaje za premazivanje rolnica
Prirema:
U posudu staviti brašno, dodati uzašli kvasac i ostale sastojke za tijesto. Dugo ga miješati spiralnim nastavcima miksera. Ostaviti neka stoji pokriveno na toplom mjestu 20-tak minuta da se digne. Pobrašniti radnu površinu pa na njoj premijesiti dignuto tijesto i razvaljati pravokutnik tako da bude debelo samo pola prsta. Tijesto premazati otopljenim margarinom. Na rub suprotnih strana složiti salamu pa na nju sir (deblje fete) i posuti malo origanom. Zarolati do sredine, odrezati na dvije "kobasice" pa svaku odrezati na 8 dijelova. Složiti u tepsiju 4 reda po 4 rolnice i ostaviti da se malo dignu dok se ugrije pećnica na 180 st.C Kad je pećnica ugrijana, rolnice premazati jajetom i staviti peći 20-tak minuta.

0 komentari:

Objavi komentar

baner