PUNJENE ROLNICE NIKAD IH DOSTA...MORAJU SE PRAVITI U DUPLOJ MJERI
Količina je dovoljna za 16 komada rolnica veličine šake :)
Sastojci koje sam ja koristila:
Tijesto:
Sastojci koje sam ja koristila:
Tijesto:
- 60 dag brašna
- 2 dag svježeg kvasca
- 1 mala žličica soli
- 2-3 žličice šećera
- 3 dl mlijeka
- 10 dag omekšalog margarina
- 1 jaje
- 1 žlica ulja
- 20 dag šunke, vratine, kulena ili sl.
- 20 dag gaude, podravca ili sl.
- malo origana
- 5 dag margarina za premazivanje tijesta
- + jedno jaje za premazivanje rolnica
U posudu staviti brašno, dodati uzašli kvasac i ostale sastojke za tijesto. Dugo ga miješati spiralnim nastavcima miksera. Ostaviti neka stoji pokriveno na toplom mjestu 20-tak minuta da se digne. Pobrašniti radnu površinu pa na njoj premijesiti dignuto tijesto i razvaljati pravokutnik tako da bude debelo samo pola prsta. Tijesto premazati otopljenim margarinom. Na rub suprotnih strana složiti salamu pa na nju sir (deblje fete) i posuti malo origanom. Zarolati do sredine, odrezati na dvije "kobasice" pa svaku odrezati na 8 dijelova. Složiti u tepsiju 4 reda po 4 rolnice i ostaviti da se malo dignu dok se ugrije pećnica na 180 st.C Kad je pećnica ugrijana, rolnice premazati jajetom i staviti peći 20-tak minuta.
0 komentari:
Objavi komentar