Savjeti


ee

subota, 28. svibnja 2016.

PUNJENE TIKVICE ZA VRHUNSKI UŽITAK, KAKO U PRIPREMI TAKO I U KONZUMACIJI OVOG UKUSNOG OBROKA!

PUNJENE TIKVICE ZA VRHUNSKI UŽITAK, KAKO U PRIPREMI TAKO I U KONZUMACIJI OVOG UKUSNOG OBROKA!



Šteta je propustiti sezonu tikvica a ne probati ih pripremiti na razne načine.Jedan od načina vam nudimo i u današnjem receptu i preporučujemo vam da ga isprobate.Čak i oni koji nisu baš ljubitelji tikvica tražit će još! :) Prijatno!!!
Sastojci:
    6 - 8 tikvica
    2 glavice crnog luka
    1/2 kg mlevenog mesa
    3 čena belog luka
    1 jaje
    1 šoljica pirinča (skuvanog)
    Za bešamel:
    1 i 1/2 kašika brašna, malo ulja
    1/2 l mleka
    5 čaša kiselog mleka
    malo mirođije
    začini (so, biber, vegeta)
    150 gr gaude
Priprema:


 
Mleveno meso propržiti sa crnim lukom i začiniti. Kad se prohladi, dodati obaren pirinač, beli luk i jaje. Tikvice oljuštiti (ako su mlade, samo ih dobro oprati i ostaviti sa korom) i izdubiti im sredinu.
Blago posoliti svaku tikvicu, pa ih puniti filom. Napraviti bešamel sos (na malo ulja propržiti brašno, ali paziti da ne potamni, pa naliti mleko, i ostaviti da provri). Začiniti po ukusu i kuvati ga 5 minuta, pa ostaviti da se prohladi. Tikvice složiti u vatrostalni sud, pa ih preliti bešamel sosom. Između tikvica , u sos dodati malo sredine tikvica, koja je ostala kad smo ih izdubili. Posuti mirođijom.
Gaudu (ili neki drugi sir) izrendati, pa posuti preko tikvica. Staviti u rernu i zapeći na oko 180 stepeni, oko 30 minuta. Servirati sa kiselim mlekom.

0 komentari:

Objavi komentar

baner