Savjeti


ee

subota, 21. svibnja 2016.

RUČAK ZA PRSTE POLIZAT I JOŠ BOLJI...EKSPERMENT KOJI JE USPJEO....

RUČAK ZA PRSTE POLIZAT I JOŠ BOLJI...EKSPERMENT KOJI JE USPJEO....



Potrebno:
2 manje ili 1 veća tikvica
50 da mljevenog mesa
1 mala šalica riže
1 luk
2 dl tekućeg paradajza (ili koncentrata)


2 jaja
4 žlice kiselog vrhnja
vegeta, sol, papar
Za paniranje tikvica: 2 jaja, krušne mrvice i brašno
Priprema:



Na malo ulja pirjati nasjeckan luk, dodati mljeveno meso i uz miješanje ga dobro popržiti i razgrudati. Doliti malo vode (ili vina), začiniti po ukusu, doliti i paradajz te pirjati uz povremeno dolijevanje vode 30-tak minuta. Za to vrijeme tikvice oprati pa ih uzdužno narezati na tanke ploške, panirati ih u brašnu, jajima i mrvicama i ispržiti u dubokom ulju dok ne porumene.


Rižu zakuhati u malom lončiću sa vodom (omjer 1:4) dodati samo vegetu. Kuhati uz povremeno miješanje 15-tak min. Za preljev musake: 2 jaja i kiselo vrhnje izraditi pjenjačom, dodati vegetu ili sol i malo papra. U namašćenu vatrostalnu posudu slagati red pohanih tikvica, zatim red kuhane riže (po potrebi odliti vodu s riže ako je prevodenasta), red umaka od mesa (okusom sličan bologneseu), pa opet red tikvica. Sve zaliti umakom od jaja i vrhnja, posipati ribanim sirom trapistom (gauda) i zapeći u pećnici oko 25 min.

0 komentari:

Objavi komentar

baner