Torta sa bananicama i piškotama
Ja sam pravila 1/3 mere za nas kod kuće.
Keks sloj:
300 – 350 ml soka od narandže,
300 gr mlevenog keksa
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu
Vanila sloj:
750 ml mleka
3 pudinga od vanile
6 kašika šećera
250 gr margarina
200 gr šećera
Još:
400 gr piškota ( 2 dupla paketa )
24 bananice
300 ml mleka
4 – 5 banana
Dekoracija po želji
Priprema:
Prvo praviti vanila fil:
250 ml mleka, pudinge i šećer pomešati, a ostatak mleka ostaviti da provri.
Zakuvati i mešati dok se ne zgusne.
Zatim ostaviti da se ohladi.
Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu, pa mu dodavati ohladjen puding i miksirati.
Keks sloj – Ulupati margarin sa šećerom u prahu.
Pomešati keks prvo sa 300 ml soka, pa ako je potrebno dodati 50 ml soka. To sve zavisi koliko je keks suv.
Ulupanom margarinu dodati smesu od keksa i sve zajedno umutiti.
Podeliti piškote na dve jednake gomile.
Umočiti prvi deo piškota, kratko svaku u mleko i poslagati prvi sloj na tacnu.
Oblik izaberite sami, četvrtasto ili pravougaono, možda da vam orijentir bude 8 vodoravno jedna do druge i onda 3 uspravno.
Na prvi sloj piškota naneti sloj keksa.
Preko keksa poslagati sve bananice.
Preko bananica naneti pola vanila krema.
Drugi deo piškota, jednu po jednu namakati u preostalo mleko i slagati preko vanila krema.
Na piškote staviti drugi deo vanila krema, a preko iseckane banane.
Dekorišite po želji.
Torti je dovoljno sat vremena u frižideru da odstoji i da se posluži.
Prijatno.
0 komentari:
Objavi komentar