Savjeti




ee

srijeda, 11. svibnja 2016.

Torta sa bananicama i piškotama

Torta sa bananicama i piškotama



Ja sam pravila 1/3 mere za nas kod kuće.

Keks sloj:

300 – 350 ml soka od narandže,
300 gr mlevenog keksa
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu

Vanila sloj:

750 ml mleka
3 pudinga od vanile
6 kašika šećera
250 gr margarina
200 gr šećera
Još:



400 gr piškota ( 2 dupla paketa )
24 bananice
300 ml mleka
4 – 5  banana
Dekoracija po želji


Priprema:

Prvo praviti vanila fil:

250 ml mleka, pudinge i šećer pomešati, a ostatak mleka ostaviti da provri.

Zakuvati i mešati dok se ne zgusne.

Zatim ostaviti da se ohladi.

Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu, pa mu dodavati ohladjen puding i miksirati.

Keks sloj – Ulupati margarin sa šećerom u prahu.

Pomešati keks prvo sa 300 ml soka, pa ako je potrebno dodati 50 ml soka. To sve zavisi koliko je keks suv.

Ulupanom margarinu dodati smesu od keksa i sve zajedno umutiti.

Podeliti piškote na dve jednake gomile.

Umočiti prvi deo piškota, kratko svaku u mleko i poslagati prvi  sloj na tacnu.

Oblik izaberite sami, četvrtasto ili pravougaono, možda da vam orijentir bude 8 vodoravno jedna do druge i onda 3 uspravno.


Na prvi sloj piškota naneti sloj keksa.

Preko keksa poslagati sve bananice.

Preko bananica naneti pola vanila krema.

Drugi deo piškota, jednu po jednu namakati u preostalo mleko i slagati preko  vanila krema.

Na piškote staviti drugi deo vanila krema, a preko iseckane banane.

Dekorišite po želji.

Torti je dovoljno sat vremena u frižideru da odstoji i da se posluži.

Prijatno.

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

baner