Sastojci:
Kora:
Kora:
- 5 belanaca,
- 10 kašika šećera,
- 150 g mlevenih oraha,
- 2 kašike brašna,
Fil sa keksom:
- 300 g mlevenog keksa,
- 100 g putera,
- 100 g čokolade za kuvanje,
- 1 konzerva ananasa (oko 500 g),
- 1/2 l mleka,
- 2 kesice pudinga od vanile,
- 5 žumanaca, 100 g putera,
- 5 kašika šećera,
- 1 slatka pavlaka (250 ml)
Umututite čvrst sneg od belanaca, dodajte šećer i mutite dok masa ne postane gusta. Dodajte u umućena belanca brašno i mlevene orahe, izmešajte sve lagano i sipajte u podmazan pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta.
Fil sa keksom – natopite keks sa sokom od ananasa, dodajte penasto umućen puter i rastopljenu čokoladu. Žuti fil – skuvajte puding sa žumancima i šećerom, kad se prohladi dodajte puter i mutite dok se ne sjedini i masa postane penasta.
Na pečenu i ohlađenu koru stavite prvo fil sa keksom, preko njega poređajte seckani ananas i odozgo prekrijte sa žutim filom. Umutite šlag od slatke pavlake i ukrasite tortu.
Fil sa keksom – natopite keks sa sokom od ananasa, dodajte penasto umućen puter i rastopljenu čokoladu. Žuti fil – skuvajte puding sa žumancima i šećerom, kad se prohladi dodajte puter i mutite dok se ne sjedini i masa postane penasta.
Na pečenu i ohlađenu koru stavite prvo fil sa keksom, preko njega poređajte seckani ananas i odozgo prekrijte sa žutim filom. Umutite šlag od slatke pavlake i ukrasite tortu.
0 komentari:
Objavi komentar