Savjeti


ee

srijeda, 15. lipnja 2016.

CRNO BIJELA ROLADA: Prekrasno izgleda, a okus je čaroban...

CRNO BIJELA ROLADA: Prekrasno izgleda, a okus je čaroban...



SASTOJCI
biskvit
• 5 dkg naribane tamne čokolade
• 4 jaja
• 10 dkg šećera u prahu
• 1žl kristal šećera
• 1žl kakaa
• 5 dkg gustine
• prstohvat soli(za bjelanjke
nadjev
• 20 dkg svj.krav.sira(može i abc)
• 2 dcl vrhnja za šlag
• 12-15dkg šećera u prahu
• vanilija


PRIPREMA:

Na pari miješati čokoladu, kristal šećer i kakao sa 4 žlice vode.
U mlako primješati žumanjke i šećer u prahu.Dobro miješati,a zatim dodati gustinu.
Bjelanjke istući u snijeg(sa malo soli da se bolje istuku,ali nije sol nužna) te snijeg primješati čokoladnoj smjesi .
Staviti  pek papir u tepsiju ,istresti tijesto te peći 10-ak min.na 210c.
Biskvit istresti na vlažnu krpu i zarolati(sa paprom).Ostavite hladiti.
Hladan se biskvit odrola,skine pek papir te nadjene i ponovo zarola.
nadjev
Šlag  istucite, a sir na kratko zagrijati ,dodati šećer u prahu, vaniliju i sve promiješati.
Hladan biskvit odvojiti od krpe i pekpapira, nadjenuti te zarolati.Nakon čokoladne glazure staviti na hladno da se hladi.
Po želji ga možete preliti osnovnom čokolad.glazurom
7 dkg čok.u prahu
2, 5 žl.šećera
2, 5 žl.mlijeka sve miješati na niskoj temper.,kad se otopi dodati
5 dkg margarina.
Hladiti u frižideru.U nadjev se po želji može staviti par kapi narančinog soka,a prije glazure biskvit se može premazati
zagrijanom marmeladom

0 komentari:

Objavi komentar

baner