Savjeti


ee

nedjelja, 26. lipnja 2016.

HRSKAVE TIKVICE NA UKUSAN I JEDNOSTAVAN NAČIN



Sastojci:
6 tikvica
2 male kasike soli
Za pohovanje
4 bjelanceta
2 kasike vode
1.5 solja brasna (solja 250 ml)
1 mala kasika bijelog luka u prahu
1/4 male kasike bibera
1/4 male kasike soli
1/2 solje parmezan sira
2 solje krusnih mrvica(ja sam koristila JapanskePanko mrvice)
10 tak kasika ulja
Priprema:
Tikvice oguliti,presjeci na pola i svaku polovinu presjecu uzduz na 3 dijela. Staviti u cjediljku,posoliti i ostaviti da odstoji i cijedi se oko pola sata. Nakon pola sata oprati tikvice i ocijediti ih od viska vode. Vecu tepsiju obilato premazati uljem i staviti na stranu. Tikvice prvo uvaljati u mjesavinu brasna,parmezana i zacina,pa u umucena bjelanca u koja ste dodali 2 kasike vode i na kraju u krusne mrvice. Tikvice poredati u tepsiju,poprskati ostatkom ulja  i peci na 210 stepeni 35 minuta ili dok fino ne porumene.

0 komentari:

Objavi komentar

baner