50 dag Glatkog brašna Podravka/manje više po potrebi
sol
8 jaja
1 kg višanja
75 dag kiseloga vrhnja
1 Vanilin šećer Dolcela
1 Puding vanilija Dolcela
Priprema: 1. Otopiti margarin pa dodati 200 ml toplog mlijeka.Odvojiti 100 ml mješavine mlijeka i maslaca pa dodati kocku kvasca i 1 veliku žlicu šećera.Kad se digne dodati sol,brašno i zamijesiti.Nek odstoji 15 minuta.Onda dodati preostalo mlijeko i 1 jaje.Zamijesiti i nek odstoji pola sata. 2. Veći duboki pleh obložiti papirom za pečenje(oko 32*39 cm).Višnje očistiti i nek se ocijede dok se tijesto diže.Tijesto razvaljati ,staviti u pleh pa nek se još diže 15-tak minuta,dok vi ne pripremite nadjev. 3. Za preljev izmiksajte preostalih 10 dag šećera,vanilin šećer,7 jaja,kiselo vrhnje,puding i 200 ml mlijeka.Na tijesto rasporedite višnje i zalijte kiselim vrhnjem. 4. Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva pa peći kolač oko 30-35 minuta. 5. Kad se dobro ohladi,narezati ga na kocke i poslužiti.Bude ga puno pa dio možete i zamrznuti.
DANAŠNJI RUČAKNA BRZ I EKONOMIČAN NAČIN A OPET MNOGOUKUSAN
Sastojci
6o dag krumpira
3 jaja
4 žlice ulja
1 žlica soli
3 žlice svježeg sira
brašna po potrebi
ulje za prženje
Priprema
1.
Krumpir skuhati u ljusci, oguliti ga i protisnuti.
2.
Kada se ohladi dodati j…Read More
0 komentari:
Objavi komentar