Savjeti




ee

ponedjeljak, 13. lipnja 2016.

RAFAELO KOCKE SA JAGODAMA :)

RAFAELO KOCKE SA JAGODAMA :)



Kora:
5 belanaca, 5 kašika šećera, 2 kašike brašna, 100 g kokosovog brašna, 1/2 kesice praška za pecivo, 300 ml mlijeka.

Fil:
5 žumanaca, 7 kašika sećera, 1 kesica vanilin šećera, 2 kašike brašna, 3 kašike gustina, 500 ml mlijeka, 250 g maslaca ili margarina, 100 g šećera u prahu.



Za fil od jagoda: 400 g jagoda, 200 g šećera, 2 kesice puding od jagoda, 300 ml vode

Dekoracija:
100 g šlaga, 200 ml mlijeka ili vode

Način pripreme:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst snijeg, umiješati brašno, kokos brašno i prašak za pecivo. Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Pečenu koru izvaditi, skloniti papir, pa je vratiti u pleh. Vruću koru preliti hladnim mlijekom. Umutiti žumanca sa šećerom i vanil šećerom, dodati malo mlijeka, gustin i brašno. Preostalo mlijeko zagrijati, usuti umućenu smjesu i kuvati da se zgusne. Dobro ohladiti na sobnoj temperaturi i pomiješati sa maslacem ili margarinom umućenim sa prah šećerom.

Jagode izmiksati (da ostanu sitni komadi). Kuvati ih sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati 250 ml vode i kuvati dok ne provri. Puding razmutiti se 50 ml vode, usuti u jagode i kuvati da se zgusne. Sipati preko kore i ostaviti da se dobro ohladi. Preko ohlađenog pudinga staviti žuti fil, pa šlag umućen sa mlijekom ili vodom.

Related Posts:

  • Tako JEDNOSTAVAN i tako BRZ : Griz užitak za 20 minuta GOTOV ! Tako JEDNOSTAVAN i tako BRZ : Griz užitak za 20 minuta GOTOV ! Sastojci:Svijetli dio: cca 4 dl mlijeka 1 žlica smeđeg šećera 1 žlica bijelog ruma 3-4 žlice griza cca 3 žlice kokosovog brašna Tamni dio: (adsby… Read More
  • BRESKVICE SA ČOKOLADOM BRESKVICE SA ČOKOLADOM Najmekše breskvice koje sam probala, ali i prve koje sam pravila u životu!! Ove su sa čokoladnom kremom i vjerujte mi, tope se u ustima… ako mi ne vjerujete na riječ, onda ih isprobajte SASTO… Read More
  • KROFNE (KOJE SIGURNO USPIJEVAJU) KROFNE (KOJE SIGURNO USPIJEVAJU) Glavni sastojak kod dizanih tijesta je strpljenje. Tijestu treba vrijeme da naraste, pa poslije opet da se odmori. Slijedite ovaj recept i napravit ćete krofne na kojima će vam i pek… Read More
  • Kuglof “dunavski valovi” Kuglof “dunavski valovi” Ne volim suhe kolace ali ovaj kuglof je jako socan i ukusan da ne mogu da mu odolim,savrsen uz popodnevnu kaficu ili solju omiljenog caja. Sastojci: 750 gr smrznutih visanja 300 gr putera so… Read More
  • MAĐARICA NA BRZAKA TREBA VAM 10-AK MINUTA DA JE SMUĆKATE MAĐARICA NA BRZAKA TREBA VAM 10-AK MINUTA DA JE SMUĆKATE super,brz i jedostavan kolač.Gotov za nekih 10-ak min. Za ljubitelje cokolade odličan izbor Sastojci     KREMASTI BISKVIT     8 dcl vode… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner