Savjeti




ee

subota, 11. lipnja 2016.

SOČNI KOLAČ SA MJERAMA NA ŠOLJICE NEĆETE SE POKAJATI AKO GA NAPRAVITE

SOČNI KOLAČ SA MJERAMA NA ŠOLJICE NEĆETE SE POKAJATI AKO GA NAPRAVITE



SASTOJCI
1 šolja šećera
1 šolja brašno
1 šolja kokosovo brašno
1 šolja ulja
1 šolja mleka ili jogurta
1 šolja griza
po 1 kesica praška za pecivo i vanilin šećera
3 kom. jaja




Sirup
2 šolje šećera
1 šolja vode
2 kašike soka od limuna,narandže ili ružine vodice
PRIPREMA
Umutiti jaja sa šećerom i dodati ostale sastojke.Sipati u pleh obložen papirom za pečenje.Peći na 200 stepeni oko 30 min.
U međuvremenu kuvati sirup od šećera i vode ,dok ne krene da ključa onda dodati sok od limuna i kuvati još oko 1-2 minuta.
Vreo kolač preliti sirupom i ostaviti da se dobro ohladi.Seći na kocke.
Ja sam koristila pola šoljice ulja ,a u sirup samo jednu šoljicu šećera i bilo mi je dovoljno slatko,što je stvar ukusa.U nekim receptima sam nalazila da se mogu rasporediti i celi bademi po kolaču pre pečenja.
Šolja je standard 250ml.
POSLUZIVANJE
Poslužiti uz kafu Baharat ,orijentalni recept za kafu aromatizovanu karanfilićem,cimetom
kardamomom i muskatnim cvetom.

Related Posts:

  • JAKO SOČAN I MOĆAN A OPET JEDNOSTAVAN: NABUJAK SA JAGODAMA JAKO SOČAN I MOĆAN A OPET JEDNOSTAVAN: NABUJAK SA JAGODAMA Jučer mi je stigao novi broj “Čarolije okusa”,a danas prve domaće jagode s vrta…Spojila sam jedno s drugim i isprobala ovaj brzi i jednostavni nabujak s jagodama…… Read More
  • KINDER PINGVI ŠNITE KINDER PINGVI ŠNITE Sastojci Biskvit: 5 kom bjelanjaka 1 jušna žlica meda 5 žlica brašna 1 žlica velika i navršna puna kakaoa 2 žlice ulja 5 žumanjaka 1/2 kašič. praška za pecivo Fil: (adsbygoogle = window.adsbyg… Read More
  • KOLAČ S JABUKAMA, TOPI SE U USTIMA KOLAČ S JABUKAMA, TOPI SE U USTIMA Ovaj ruski čuveni klasik koji ćete veoma lako da pripremite i bićete više nego zadivljeni ukusom ove pita-torte. g deserta je potrebno: – 5-6 većih jabuka – 3 jaja – 200g šećera – 125 g… Read More
  • KREMASTI DESERT U ČAŠI…NEKA BUDE OVO VAŠA OMILJENA POSLASTICA KREMASTI DESERT U ČAŠI…NEKA BUDE OVO VAŠA OMILJENA POSLASTICA Sastojci 5 casa mlijeka (1 casa=200ml) 4 kasike brasna 100ml vrhnja za kuhanje 3/4 case sitnog secera 1 vanilin secer 1 casa mljevenih oraha 2 case mljevene … Read More
  • HLADNI ČOKOLADNI PRELIV HLADNI ČOKOLADNI PRELIV Čokoladnih preliva imamo dve vrste, topli i hladni. Topli je mnogo super jer se pomeša sa hladnim sladoledom, malo ga otopi, znate već, sve bude kremasto i super. Hladni se u supertankom sloju nal… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner