Savjeti


ee

četvrtak, 21. srpnja 2016.

Bež torta! Što bi rekli, doslovce se topi u ustima, divota.




Prekrasne beze kore sa isto tako odličnom kremom od mascarponea i nescafea.
SASTOJCI:
Beze kore:
6 bjelanjaka
250 grama šećera
1 žlica gustina
1 žlica soka od limuna
KREMA:
250 grama mascarpone sira
250 ml vrhnja za šlag
2 žličice instant kave (nescafe)
4 žlice šećera
PRIPREMA:
Izmiksajte bjelanjke, postepeno dodavajte šećer i na kraju gustin i limunov sok. Stavite na pek papir u veliki protvan od pećnice i pecite sat vremena na 140 stupnjeva. Šlag takodjer izmiksajte sa šećerom pa u njega dodajte nescafe koji ste razmutili u žlici tople vode, i mascarpone pa sve rukom i polako izmješajte. Pečenu i ohlađenu koru prerežite na tri dijela pa nafilujte kremom i stavite u frižider da se dobro ohladi.

0 komentari:

Objavi komentar

baner