Savjeti




ee

četvrtak, 21. srpnja 2016.

DO SADA NIKADA NISTE SPREMALI OVAKAV KOLAČ SA JABUKAMA...A TREBALI BI JER VRIJEDI SVAKOG TRUDA




Sastojci:

- 4 jaja - 250 g šećera - 100 ml mlijeka - 125 g maslaca - 300 g brašna - 3 male kašićice praška za pecivo - 5 jabuka srednje veličine

Priprema:

- rastopiti maslac / buter
- dodati mlijeko i zagrijavati sve dok ne prokuha
- umutiti jaja sa šećerom
- dodati zagrijani maslac i mlijeko potom ponovo mješati
- s'malo brašna izmješati prašak za pecivo
- potom dodati svo brašno u smjesu i dobro izmješati
- za podlogu koristiti papir za pečenje
- jednakomjerno rasporediti tjesto u tepsiju
- oprane jabuke izrezati na četvrtinu zatim i na kriške / šnite
- ovisno o obliku tepsije, svaki drugi red jabuka poredati u suprotnom pravcu
- veličina prikazane tepsije je 28x38
- peći u zagrijanoj rerni na 200 °C, oko 25 min.
- pečen kolač posuti sa malo šećera
- kolač poslužiti topao ili sasvim ohlađen
- kao što ga njegov naslov opisuje ukusom je fin, a brz za pripremu
uspješnu pripremu i "fin ukus" vam želim

Related Posts:

  • Slasni recepti za domaći burek Slasni recepti za domaći burek Turci jedu burek za doručak ili ručak, no burek može biti i užina tijekom dana ili večera Jednostavno svi volimo jesti burek, ova slasna hrana dolazi iz Turske. Iako kod nas vlada mit da … Read More
  • Piletina i ananas - MRSNO Piletina i ananas - MRSNO Za 4 osobe potrebno je: 4 filea pilećeg belog mesa, četvrtina ananasa isečenog na kriške, 1 crvena paprika, 140 ml slatko kiselog sosa za piletinu, 2 struka mladog crnog luka, 3 kašike ulja, 1 ka… Read More
  • Jednostavan recept za DOMACI KEKS Jednostavan recept za DOMACI KEKS Ovo je vrlo stari i vrlo jednostavan recept za kekse, ali i vrlo stari način izrade keksa. Tako su se keksi radili dok sam ja bila dijete. Dodatak za profiliranje oblika, koji se stavljao … Read More
  • Losos sa pasuljem i paradajzom - POSNO Losos sa pasuljem i paradajzom - POSNO Za 4 osobe potrebno je: 4 fileta lososa (po 120-150 g), 540 g kuvanog belog pasulja (iz konzerve), 2 paradajza narezana na kocke, 2 kašike svežeg bosiljka, 80 g iseckanih crnih masli… Read More
  • Kelj čuva zdravlje od glave do pete Kelj čuva zdravlje od glave do pete Dokazano je da što mu je tamnija boja, to je više u njemu beta-karotena, odnosno provitamina A Prisutan u svim godišnjim dobima, ukusan i nutrijentima vrlo bogat, kelj se smatra pravo… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner