Savjeti


ee

četvrtak, 21. srpnja 2016.

GRILIJAŠ ROLAT...RAZMAZITE VAŠE GOSTE I UŽIVAJTE U SVAKOM ZALOGAJU!




Za praznicni meni, kao fini desert na kraju rucka .
SASTOJCI

Kora

8 jaja

8 kasika secera

8 kasika mlevenih oraha

4 kasike brasna

Fil

4 jaja

8 kasika secera

1 vanilin secer

250 g maslaca

150 g grilijasa

100 g cokolade

Grilijas

200 g secera

150 g oraha

PRIRPEMA

Umutiti penasto belanca, dodati secer i jedno po jedno zumance, na kraju pazljivo umesati orahe i brasno.

Sipati u veliki pleh od pecnice oblozen masnim papirom i ispeci koru. Zaviti u rolat uz pomoc vlazne kuhinjske krpe.

Skuvati na pari fil od 4 jaja i 8 kasika secera, kad se prohladi umesati maslac i ako je potrebno dodati jos malo secera u prahu po ukusu.

Fil podeliti na dva dela, ostaviti malo na stranu za premazivanje, pa u jedan deo dodati usitnjeni grilijas a u drugi rastopljenu cokoladu.

Razviti koru, premazati prvo filom od cokolade a preko njega staviti i fil sa grilijasom, pa sve zajedno uviti u rolat.

Premazati ceo rolat filom koji smo odvojili i posuti preostalim grilijasom.

Kad se rahladi, seci na tanke snite.

Za grilijas ili krokant, rastopiti secer kao karamel, dodati orahe i sve preruciti na tanjir namazan uljem. Kad se smesa ohladi, usitniti u avanu/muzaru…ako vam ostane viska grilijasa, dobro zatvoriti i iskoristiti za neke druge kolace, keksice i sl.:)))

POSLUZIVANJE

Rolat je vrlo ukusan, pout neke fine tortice, ako zelite da ima vise fila, mozete dodati jos 100 g maslaca i isto toliko secera u prahu…mislim da ce Vam se dopasti.:))) Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar

baner