SASTOJCI
- 500 g svježih rajčica
- 600 g svježih krastavaca
- 200 g crvene svježe paprike
- 200 g zelene svježe paprike
- 60 g mladog luka
- 1 ljuta papričica
ZA SALATNI PRELJEV
- ½ žličice soli
- Crni papar mljeveni Podravka By Podravka
- 70 ml ulja
- 2 žlice jabučnog octa
Za posluživanje:
- 150 g feta sira
PRIPREMA
1.
Rajčice, oguljene krastavce i paprike očistite od sjemenki i narežite na kocke.
2.
Povrće stavite u dublju zdjelu pa dodajte mladi luk narezan na kolutiće i sitno narezanu ljutu papričicu. Sve dobro izmiješajte i dobro ohladite.
3.
Prije posluživanja salatu posolite, popaprite, dodajte ulje, ocat i dobro izmiješajte.
4.
Na kraju dodajte naribani feta sir.
Posluživanje
Salatu možete poslužiti kao hladno predjelo ili prilog.
Savjet
Šopskoj salati možete, po želji, dodati narezane masline.
Prije posluživanja salatu posolite, popaprite, dodajte ulje, ocat i dobro izmiješajte.
4.
Na kraju dodajte naribani feta sir.
Posluživanje
Salatu možete poslužiti kao hladno predjelo ili prilog.
Savjet
Šopskoj salati možete, po želji, dodati narezane masline.
0 komentari:
Objavi komentar