Savjeti


ee

utorak, 5. srpnja 2016.

JEDNA OD BOLJI SALATA KOJE SAM PROBALA U ZADNJE VRIJEME...A MOŽETE JE NAPRAVITI ZA 15 MINUTA




SASTOJCI
  • 500 g svježih rajčica
  • 600 g svježih krastavaca
  • 200 g crvene svježe paprike
  • 200 g zelene svježe paprike
  • 60 g mladog luka
  • 1 ljuta papričica

ZA SALATNI PRELJEV
  • ½ žličice soli
  • Crni papar mljeveni Podravka By Podravka
  • 70 ml ulja
  • 2 žlice jabučnog octa

Za posluživanje:
  • 150 g feta sira

PRIPREMA
1.
Rajčice, oguljene krastavce i paprike očistite od sjemenki i narežite na kocke.
2.
Povrće stavite u dublju zdjelu pa dodajte mladi luk narezan na kolutiće i sitno narezanu ljutu papričicu. Sve dobro izmiješajte i dobro ohladite.
3.
Prije posluživanja salatu posolite, popaprite, dodajte ulje, ocat i dobro izmiješajte.
4.
Na kraju dodajte naribani feta sir.
Posluživanje
Salatu možete poslužiti kao hladno predjelo ili prilog.
Savjet
Šopskoj salati možete, po želji, dodati narezane masline.

0 komentari:

Objavi komentar

baner