Sastojci:
10 komada kiselih jabuka
50 dkg petit keksa
10 žlica šećera
6 dcl mlijeka
2 pudinga od vanilije
2 vrećice šlag pjene
malo cimeta
Priprema:
Jabuke ogulite i naribajte na krupnu stranu ribeža, dodajte 4 žlice šećera i dinstajte dok ne omekane. U 6 dcl mlijeka ukuhajte puding od vanilije i 6 žlica šećera, pustite da se ohladi.
Kad se puding ohladi, prebacite ga u plastičnu posudu za miksanje i malo ga izmiksajte, izradite šlag pjenu i lagano umiješajte u puding. Uzmite tepsiju srednje veličine i u nju poslažite petit keks namočen u toplo mlijeko, na petit keks rasporedite dinstane jabuke i pospite s malo cimeta, pa preko toga poslažite kekse, na keks sada raspodijelite kremu od pudinga i šlaga, pa opet gore složite keks. Izradite drugu vrečicu šlag pjene i taj šlag premažite preko petit keksa. Prije služenja neka odleži nekoliko sati u hladnjaku.
0 komentari:
Objavi komentar