Savjeti


ee

petak, 1. srpnja 2016.

MOJ DANAŠNJI RUČAK JEDNOSTAVAN I UKUSAN DOBAR I KADA SE OHLADI A MUŽU POSEBNO DRAG




Vecina od nas zna za ovo tradicionalno jelo u Sumadiji, ali za one koje bi ipak probale sledi recept sa tacnim merama :)))
Sastojci:
    500 g tankih kora za pitu
    250 g punomasnog sira
    2 jajeta
     malo ulja
    i jos oko 1 dl ulja za przenje

Priprema:
Umutiti jaja sa sirom u penastu masu. Ako nije dovoljno kompaktna i spremna za premazivanje kora, dodati malo ulja. Kore za pitu preseci po duzini na pola i filovati ih. Premazati koru celom duzinom filom od sira, saviti krajeve da ne curi fil i smotati kao rolnicu. Zagrejati ulje i prziti pituljice sa obe strane da budu rumene. Posluziti uz jogurt.

0 komentari:

Objavi komentar

baner