Savjeti


ee

subota, 9. srpnja 2016.

Pizza-štruca! Nema bolje kada je probate uvjerit ćete se i sami




Pizza je pizza-mojim dečkima najbolja kako god da je spremim..??!!!Nakon kotača od pizze i buhtli ...evo je i u štruci.....
Sastojci
tijesto;

50 dag glatkoga brašna
1 kocka svježega kvasca
1/4 l tople vode
2 v.ž ulja
1 v.ž šećera
1 v.ž soli

fil;
po želji kečap ,šunka,sir,kukuruz,šampinjoni.....
začin za pizzu(origano,bosiljak)
1 jaje

Priprema:
Zamjesite tijesto za pizzu od brašna,kvasca namočenog s šećerom i malo tople vode.Dodajte sol i ulje.Tijesto ostavite na toplome da se digne.Kad se digne razvaljajte ga tanko u obliku
pravokutnika.Po sredini premažite kečapom(ili umakom od rajčice).Tijesto sa strane ostavite čisto kako bi kasnije lako narezali trakice. Punite nadjevom po želji;ja sam na kečap stavila ribanu šunku za pizzu,kukuruz i ribani sir.Posipajte nekim začinom za pizzu(origano,bosiljak...)Tijesto sa strane narežite na trakice široke oko 1-1,5 cm.Pa preklapajte slijeve na desnu ukoso(da se dobije kao na slici). Pizza štrucu stavite u veliki lim od električne pećnice obložen pek papirom.Premažite razmućenim jajetom i pecite na 190-200 stupnjeva oko 35 minuta dok se lijepo ne zapeče.

0 komentari:

Objavi komentar

baner